« Kungsfärg

Det är inte ovanligt att drabbas av torra händer. Det kan vara att man målar och pysslar mycket och tvättar sig ofta. Det drabbar även de som har ett jobb där det förekommer tvättande av händerna så väl som det ofta drabbar de som sitter på kontor, där det är torr luft. Det är viktigt att vårda sina händer, på rätt sätt. Det kan vara bra att alltid ha en handkräm tillgänglig. Kolla gärna Bästa Produkterna, som har en bra topplista på just handkrämer. 

Annat som bidrar till torra händer, det är vädret, artificell värme samt desinfektionsmedel. Även annat kan påverka.

Ha en bra handvårdsrutin

Det kan vara bra att satsa på att ha en rutin för din handvård. Det första är att du så klart tvättar dem, gärna med mild tvål. Efter det kan du ha en bra handkräm, som är återfuktande och vårdande. Det finns handkrämer som passar bra för olika hudtyper att välja mellan. 

Det kan vara bra att även se över dina naglar och nagelband som en del av din handvård. Se gärna till att ta hand om dem, minst 1-2 gånger per vecka. Oftare under vintern.

Tips för torra händer

Ett sätt att motverka torra händer, är att bära handskar. Dels ute då det är kallt, men även då du grejar i trädgården, eller diskar. Se även till att alltid dricka mycket vatten, det hindrar hela kroppen att torka ut. 

Du kan även testa att massera dina händer, med en bra handkräm. 

15 Jul 2022