« Kungsfärg

Idag finns det en mängd olika typer av mekaniska verkstäder, som kan ha olika arbetsuppgifter. Mycket handlar om att använda cnc maskiner, svarva, fräsa, laserskära med mera. Inte sällan är det även så att inom arbetet finns även annat som krävs för att göra klart produkterna, så som montering, ytbehandling, packning med mera. Legotillverkning är något som de flesta mekaniska verkstäder sysslar med.

En variant av bearbetningsprocess som kan ske det är automatsvarvning. Svarvning går bra att göra på de flesta material, som metall, plast och sten samt så klart trä.

Idag är det vanligt att verkstäderna använder sig av CNC-svarvning. Det är en modern metod som automatiserar detaljtillverkningen och gör svarvningen mer exakt.

Olika arbetsuppgifter

I en mekanisk verkstad  är det även vanligt att man arbetar med fräsning. Även detta är en skärande bearbetningsmetod. Det är vanligt att man applicerar fräsning på trä, men det går även att behandla plast och metall. Axido som är en verkstad i Helsingborg är ett bra ställe du kan vända dig till om du behöver en bra mekanisk verkstad i Skåne.

En tredje vanlig metod i mekanisk verkstad är laserskärning. Det innebär att man använder sig av en laserstråle för att hetta upp materialet och låta det smälta där man vill skära i materialet. Denna metod är snabb och effektiv. Det tack vare att det går att beskära många meter per minut. Material som går att använda denna metod för är plast, papper och trä.

18 Nov 2022