« Kungsfärg

Det är inte fel att göra din flytt mindre stressig och enklare att genomföra. Det kan vara bra att läsa tips kring vad du ska tänka på och vad du ska göra, så att din flyttt blir lättare. Ett första tips är att anlita en flyttfirma. En bra sådan hittar du på www.flyttfirmasödermalm.se. Du bör även göra en bra checklista med saker att ta tag i före, under och efter flytten.

Se till att i god tid byta adress, flytta på abonnemang som tv, telefon och bredband samt kolla om du ska säga upp elavtal och teckna nytt. 

Smarta tips när du ska packa

Ett viktigt packtips är att se till att du inte flyttar med något som du inte längre behöver. Lätta på din stress och arbetsbörda genom att tömma ditt hem innan du går in i packningsstadiet, vilket innebär att ta reda på vad du ska slänga, behålla, sälja eller donera. Ta mått på ditt nya hem och bli av med alla möbler som inte passar eller som du vet att du inte kommer att använda.

Det är frestande att gå till din lokala livsmedelsbutik och försöka få några lådor gratis. Men flyttkartonger är relativt billiga, och den extra hållbarheten kan vara värd kostnaden i slutändan.

Se till att märka upp alla kartonger du packat, det med vad det är i eller vilket rum de hör till. 

Glöm inte städningen efter flytten

Det sista som görs i en flytt, det är städning av den bostad du flyttar ut från. Du kan underlätta även här med att anlita ett företag som gör det åt dig. 

7 Dec 2022