« Kungsfärg

Om du har en katt som är både ute och inne, så kan det vara smart att satsa på en kattlucka. Det så att du slipper stå och passa på när katten vill gå ut eller komma in. Genom att satsa på en kattlucka med chip så kan katten på egen hand ta sig ut samt ta sig in, när den känner för det. Du kan läsa här om olika sorters kattluckor med chip.

Fördelen att ha en kattlucka med chip, det är att då är det bara din katt som kan använda sig av den. Inga okända katter eller andra små djur kan ta sig in i denna kattlucka. Det eftersom att den styrs av sensorer. Men det innebär att du måste ha ett halsband med ett chip på din katt eller att du använder dig av det chip katten har i nacken som den fått av veterinären.

Köpa kattlucka med chip

Om du ska köpa en kattlucka med chip så kan det vara bra att jämföra de modeller som finns. Det finns ju flera på marknaden i dag att välja på. Saker att kolla på är vad den har för platsindikator, vad den har för minne, om det finns en 4-vägslåsning samt dess storlek.

Om du har många katter som ska använda luckan så är det bra om den har ett stort minne, så att den kommer i håg alla katter!

6 Nov 2022