« Kungsfärg

När det ska göras markarbeten i din trädgård eller runt ditt hus, då är det lämpligt att ha en grävmaskin av något slag för detta. Det är bra att ha rätt sorts grävmaskin beroende på om du ska dränera, bygga ny väg, gräva ny grund, fixa till i trädgård och så vidare. Grävmaskiner finns idag i olika storlekar och former, så som minigrävare, bandgrävmaskiner med mera. Det bästa är att hyra och inte köpa. 

När du ska hyra en grävmaskin, kolla då av med företaget som hyr ut vad för slags grävmaskin som passar bäst för just ditt projekt. 

Annat viktigt att tänka på

När du väl har hyrt din grävmaskin, se till så att du använder den på rätt sätt. Så läs noga igenom instruktionsboken! I instruktionerna finns alla restriktioner och tips för hur du bör agera. Då kan du vara säker på att du gjort ett bra förarbete.

Ha även koll så att inget går sönder och om det gör det, kontakta då uthyraren direkt!

Se även till att hålla maskinen inlåst på säkert ställe då du inte använder dig av den. Det är alltid stöldrisk på sådana här maskiner och det är mindre kul att bli av med något du har hyrt. Det kan bli dyrt för dig.

Se även till att andra är säkra då du jobbar, så spärra gärna av det område du håller på att gräva i. Ska du arbeta i trafikerad miljö gäller avspärrningar och ibland också vakter.

24 Mar 2022