« Kungsfärg

Gardiner är något man hänger upp i fönstret för att ge en behagligare miljö inne i rummet men också för att det ska se snyggt ut utifrån. Så är det i alla fall för mig och min familj. Vi byter lite då och då men framför allt så ser vi till att olika högtider får olika gardiner. 

Men visste du att man kan installera smarta gardiner hemma? Som är motoriserade? De stängs automatiskt vid skymning och när lamporna tänds så man alltid får privatlivet skyddat. Jag har ju sett smartphones, smart-TV och till och med smarta lampor men gardiner är ju faktiskt något exceptionellt bra att ha som automatiserade smarta grejer.

Hur funkar det?

Jag har inte satt mig in i det till 100% eftersom jag ännu inte köpt några gardiner. Men av det jag har läst mig till så kopplar man upp gardinerna mot en slags hub eller en central och sedan kan man styra dem med sin mobil via en app, via en smart kontroll eller - hör och häpna - röststyrning!

Jag kommer att skaffa den här typen av gardiner det är jag helt hundra på för jag gillar att se att framtidens gardiner redan är här. Tänk att komma in i rummet och säga "öppna gardiner" och så sveper de åt sidan! Nästan som i en science fiction-film, fast på riktigt. Jag vet att jag låter lite som extas, men vem kan klandra mig? Jag har drömt om sånt här sedan jag var liten! 

11 Feb 2022