« Kungsfärg

Har er bostadsrättförening beslutat att det är dags för ett fönsterbyte? Då finns det några saker ni behöver fundera på innan ni sätter igång. Att byta fönster kan ta lite tid, och det kan också bli ganska dyrt om man inte väljer rätt. Man behöver också ha med i beräkningen att det finns boende som kommer att påverkas under själva fönsterbytet så det måste ske så smidigt det bara går så att ingen blir arg eller kommer med klagomål. 

Fönsterbyte BRF kräver lite med fingerkänsla än om man ska byta fönster i en egen villa just på grund av att det är fler som påverkas. Här tipsar vi om hur din BRF fönsterrenovering går så smidigt som möjligt.

Informera tidigt

Så snart ni tagit beslutet i styrelsen är det otroligt viktigt att alla medlemmar får information. I den informationen man kan ni vara tydliga med att ett fönsterbyte kommer att ske och att ni just nu tar in offerter från olika företag. Då kan medlemmarna komma med förslag på olika firmor de känner till som byter fönster i BRF och andra bostäder. 

Välj rätt typ av fönster

Tänk inte bara på färg, form och utseende. Det finns också funktioner man kan ha god nytta av. Idag kan fönster öppnas åt flera olika håll, och det finns de med inbyggda barnspärrar så ingen riskerar att ramla ut. Detta är kanske viktigare än färgen på fönstren, även om det också spelar roll. Vårt bästa tips: stressa inte! Ta tid på er innan ni bestämmer er!

22 Mar 2022