« Kungsfärg

Vintern är på väg med raska steg och många av oss har redan fått skrapa rutan ett par gånger på morgonen. Det är därför dags att se över vissa saker inför vintern när det gäller huset. Med elpriser som känns näst intill astronomiska, och som kan komma att höja elräkningen flera hundra procent i vinter, så kollar vi på de saker som drar ström. Tips kommer bland annat från elektriker i Uppsala men också från andra källor. 

Tre saker du kan göra för att spara på elkostnaderna

  1. Låt inte luftvärmepumpen stå och gå år efter år! Se till att den är nyservad inför vintern. Genom att byta ut slitna detaljer och även se till att den är ren gör att du kommer att få ut mer effekt med mindre behov av kraft. Det sparar el, vilket sparar pengar. 
  2. Byt ut dina glödlampor. Köp LED-lampor till all belysning. De är lite dyrare i inköp men om elpriser fortsätter att öka kommer den besparing det innebär att byta att göra att de betalat sig själva på en månad. 
  3. Sänk värmen inomhus 1 grad. Det är inte mycket men det gör mycket på elräkningen. Har du dessutom möjlighet att elda inne så kan du dra ner elvärmen ytterligare. 

Visste du att vi har visat att vi kan spara ström i Sverige? Förbrukningen har tydligen redan gått ner cirka 18% hörde jag på radion. Det är ju jättebra! Nu hoppas vi bara att det gör att priserna följer med nedåt!

20 Oct 2022