« Kungsfärg

Att flytta, det innebär oftast en massa moment som ska göras och det under en ganska kort tid. Det kan vara skönt att få lite bra tips inför din flytt, så därför tänkte vi att vi här och nu ska ge dig fem bra tips då du ska flytta.

1. Anlita hjälp med flytten

Det första tipset, det är att anlita en flyttfirma för själva flyttandet. Det finns de flyttfirmor som kan ta hand om delar av flytten, eller göra allt, det från att packa till att transportera, till att städa efteråt. Kolla gärna in Billig flyttstädning Stockholm som hjälper till med både flyttstädning och själva flytten.

2. Börja i god tid

Även om själva flytten oftast ska avverkas på en helg, eller i värsta fall över en dag, så kan det vara bra att i god tid börja med allt annat. Ska du packa på egen hand, så börja tidigt och rensa ut det du inte vill ha med dig. Du bör även se till att flytta abonnemang eller säga upp och teckna nytt.

3. Flyttanmälan till Skatteverket

En viktig punkt du bör komma ihåg är att göra en adressändring/flyttanmälan till Skatteverket. Det kostar ingenting och det bästa är att skicka in den redan när du vet att du ska flytta.

4. Adressändring och eftersändning av post

På Adressändring.se kan du själv ändra din adress, det hos de postoperatörer som tjänsten har avtal med. Men för att du också ska få posten skickad till din nya adress behöver du beställa eftersändning av din post. Har du en digital brevlåda, som Kivra, så kan du själv, gratis, kontakta de företag du brukar få post av.

5. Avsätt gott om tid på flyttdagen

Oavsett om du väljer att flytta själv, ta hjälp av vänner eller att anlita en flyttfirma så är det mycket att hålla koll på under flyttdagen. En flytt tar dessutom ofta mycket längre tid än vad du i regel tror. Avsätt minst en dag till själva flytten samt strukturera upp dagen på ett bra sätt

12 Aug 2022