« Kungsfärg

När det är dags att flytta finns det många saker att tänka på. Du måste packa ihop alla dina saker och transportera dem till ditt nya hem, för att inte tala om var allt ska ta vägen när du kommer dit. Om du känner dig överväldigad av tanken på att flytta, oroa dig inte - du är inte ensam. Det finns det finns många människor som har varit i dina skor och klarat sig bra.

 

För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista över saker att tänka på innan du flyttar. På så sätt kan du vara så förberedd som möjligt och göra övergången så smidig som möjligt.

1. Gör en lista över allt du behöver göra

Denna det kan tyckas vara en självklarhet, men det är viktigt att göra en lista över allt du behöver göra innan du flyttar. Det hjälper dig att hålla dig organiserad och på rätt spår när du närmar dig den stora dagen.

2. Börja packa tidigt

Vänta inte till sista minuten med att börja packa. Ju tidigare du kan börja, desto bättre. På så sätt slipper du kämpa för att packa allt i sista minuten och har större chans att få allt packat på ett säkert sätt.

3. Gör dig av med allt du inte behöver

Nu är det dags att rensa ut. Om du har saker som du inte behöver eller använder längre, gör dig av med dem innan du flyttar. Du kan donera dem, sälja dem eller helt enkelt kasta dem. Men om du gör dig av med saker du inte behöver kommer du att lätta på bördan och det blir lättare att packa och flytta.

4. Välj rätt flyttfirma

Om du anlitar en flyttfirma, se till att du väljer en som är välrenommerad och har goda erfarenheter. Be vänner och familj om rekommendationer, läs recensioner på nätet och få offerter från några olika företag innan du fattar ditt beslut. Välj gärna en lokalt. Exempel om du ska flytta från eller till Flen så kan du använda en lokal flyttfirma i Flen.

5. Försäkra dina ägodelar

Om du anlitar en flyttfirma bör de ha en försäkring för dina tillhörigheter. Men det är alltid en bra idé att ha en egen försäkring också, ifall något skulle hända under flytten.

6. Packa ett överlevnadskit

Packa en väska med allt du behöver för de första dagarna i ditt nya hem. Ta med saker som toalettartiklar, kläder, sängkläder och eventuella mediciner som du behöver. På så sätt behöver du inte oroa dig för att packa upp allting direkt och du har allt du behöver för att klara dig .

7. Ändra din adress

Glöm inte att ändra din adress hos berörda myndigheter, t.ex. postkontoret, DMV och din bank. Du bör också uppdatera din adress på alla onlinekonton som du har.

8. Ha en plan för flyttdagen

Se till att du har en plan för flyttdagen . Bestäm vem som ska packa, vem som ska köra och när alla ska vara klara. Att ha en plan hjälper dagen att löpa smidigt och minskar stressnivån.

9. Ta god tid på dig att packa upp

Försök inte packa upp allting på en gång. Det är viktigt att ta god tid på sig och packa upp successivt. Det det kan vara överväldigande att försöka göra allt på en gång, så ta det långsamt och fokusera på ett rum eller område i taget.

10. Be om hjälp om du behöver det

Om du har svårt att klara av flytten ska du inte tveka att be om hjälp från vänner eller familj. Det är okej att erkänna att du behöver hjälp.

23 Aug 2022