« Kungsfärg

Är du en person som gärna renoverar ofta? Eller ska du sätta igång ett litet byggprojekt som en ny altan eller ett uthus? Släng då iväg din tumstock och måttband och skaffa en avståndsmätare istället. Tumstockar blir sladdriga och kan visa flera centimeter fel och ett måttband har den tråkiga egenskapen att alltid lossna precis när man nästan mätt klart. En avståndsmätare däremot visar alltid rätt på millimetern och du behöver inte förlita dig på att den lite metallflärp ska sitta kvar! 

Vad kostar en avståndsmätare?

Det finns såklart många olika i olika prisklasser men man ska nog inte välja de allra billigaste. Kolla istället på tester som utförts på avståndsmätare för att hitta en som fungerar bra. Här kan du läsa mer om fler olika avståndsmätare och hur de funkar. 

Där ser vi att det finns en modell för under 400 kronor som fått bättre betyg än en som kostar 800. Vår egen erfarenhet säger oss att runt 400 nog är den lägre gränsen för att också få en avståndsmätare som fungerar på ett tillfredställande sätt. 

Välj också en som stämmer överens med vad du ska använda den till. En laserkikare med avståndsmätning på upp till 600 meter är perfekt till jakt och golf medan en som mäter upp till maximalt 40 meter har betydligt bättre precision. När det gäller att välja en mätare så utgå från räckvidden du behöver -> precision för exakta mått -> priset du vill betala. Då får du en avståndsmätare som funkar för dig och dina behov. 

17 Apr 2022