« Kungsfärg

Funderar du på detta med kompressorer och kanske ska du köpa en? Om du ska köpa en kompressor, så finns det en del saker att tänka på. Bland annat bör du fundera på vad du ska använda den till samt se till så att den kompressor du väljer klarar av den luftmängd du behöver. Vad du behöver ha för luftmängd, det brukar stå på de verktyg som ska kopplas på kompressorn. Vanliga verktyg att använda tillsammans med en kompressor är spikpistol och skruvdragare, men det finns även gott om andra tryckluftsverktyg.

En del vill helt enkelt ha en kompressor för att kunna fylla på luft i sina bildäck eller cykeldäck. Ska du köpa en kompressor så har du många att välja på hos verkstad-experten.se

Olika egenskaper

Kompressorer kan komma med olika egenskaper. Dels kommer de med olika tankstorlekar. Sedan var det ju detta med att ha rätt tryck eller bar. Många kompressorer klarar idag av upp till 10 bar, men det finns de som även klarar av 15 bar. 

Sedan var det även utformningen på den. En del finns med elstart samt att det finns de som drivs med bensin eller diesel. 

Sköt om din kompressor

När du väl köpt en kompressor, se till att underhålla den på rätt sätt. Det så att den inte slits ut i förtid. Bland annat bör du regelbundet kontrollera filtret och andra delar samt ibland byta ut dem. 

21 Apr 2023