« Kungsfärg

Är det så att du har ett hus, som du planerar att sälja? Med en försäljning så kommer det ju vissa steg som ska göras. Det är inte alltid så lätt att få till allt på egen hand. Det bästa är att ta in en mäklare som hjälper dig. En mäklare vet vilka steg som ska göras samt tar hand om i stort sett allt. För det är ju inte bara att lägga upp en annons och ha visning som görs, utan en hel del annat. 

När du ska välja mäklare, så kan det vara bra att jämföra olika. Det är ju så att de alla har olika pris på vad det kostar att anlita dem. Samt vad som ingår i priset. Detta kallas för mäklararvode och det kan då vara i form av mäklararvode procent

Vad ingår i ett mäklararvode?

Olika mäklare tar ut olika arvoden samt att det även kan skilja sig åt vad som faktiskt ingår. Det finns en del moment, som vanligtvis ingår, men inte alltid. Så det är bra att kolla upp med den mäklare du tänker välja vad det faktiskt är som ingår i deras pris. Det bör bland annat ingå en värdering av huset, faktsamling om bostaden, fotografering, annonsering,  marknadsföring och visning. Det är även bra om det ingår budgivning, kontroll av köpare, att de upprättar köpekontrakt och tar hand om handpenning med mera. 

Så för att du ska hitta bästa mäklaren, se till att vara noga då du jämför dem.

17 Jun 2022